Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι τρελλογιαγιάδες

Είχαμε τις ιπτάμενες νταντάδες, τους μπαμπάδες νέας γενιάς, τις μαμάδες βορείων προαστείων , τον ψεύτη παππού και τις γιαγιάδες- κλεφτρόνια,
αλλά και τις άλλες τις δήθεν αθώες και απροστάτευτες, αυτές που κατατρόμαζαν τους γείτονες σε εκείνη τη χαζοταινία με τη Drew Barrymore στις γλύκες της.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις  τρελλογιαγιάδες, εντός και εκτός εισαγωγικών, και ειδικά τις πρώην χίπισσες, γιατί όπως έχετε αντιληφθεί  η γενιά των hippies  έχει προ πολλού περάσει στην κατηγορία των παππουδογιαγιάδων.

Θα αναρωτηθείτε ίσως γιατί μια πρώην χίπισσα είναι τρελλογιαγιά; Πρώτον, δεν είναι απαραίτητα τρελλογιαγιά.  Δεύτερον, γιατί την προσοχή μας κέντρισε ένα βιβλίο και μια ταινιούλα κινουμένων σχεδίων με κοινά χαρακτηριστικά, το εξής ένα : η γιαγιά της ιστορίας είναι πρώην hippie.
Το βασικό  χαρακτηριστικό τους λοιπόν, ανήκαν στη γενιά των hippies, δηλαδή ζήσανε τα φοιτητικά τους χρόνια με ένα αντισυμβατικό, για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, τρόπο ζωής,  διατηρούν κάπως το νεανικό look σε ό,τι αφορά το ντύσιμο
τουλάχιστον, γιατί κατά τα λοιπά έχουν τα σημάδια της ηλικίας τους κανονικότατα , εξακολουθούν να αγαπούν τη ζωή στη φύση, τα εναλλακτικά ταξίδια και την παρέα με άτομα διαφορετικής κουλτούρας και πολλές φορές διαφορετικών εθνικοτήτων, είναι μηχανόβιες ή εναλλακτικά κυκλοφορούν με 2CV ή 4L και αγαπούν την ροκ μουσική μετά πάθους.

Μια ομάδα  6 τελειοφοίτων της γαλλικής σχολής  ESMA-Ecole Supérieure des Métiers Artistiques- δημιούργησε  το 2015 την  5λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων  με τίτλο  «Au fil de l‘ âge», ένα τρυφερό αφιέρωμα στην ιδιαίτερη αδυναμία που τρέφουμε για τις γιαγιάδες μας, μια σχέση που δεν ξεχνιέται « Στο πέρασμα των χρόνων» και  θέμα την αγάπη  μιας εγγονής προς την μηχανόβια «τρελλογιαγιά» της :

Από την άλλη πλευρά  οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν το καινούργιο  βιβλίο που έγραψε η δημοσιογράφος και αρθρογράφος στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λώρη Κέζα.  Εδώ έχουμε όχι μια αλλά δυο εγγονές που λατρεύουν αυτήν τη διαφορετική γιαγιά τους και πανευτυχείς πάνε να περάσουν  « 10 μέρες στην Τρελλογιαγιά », η οποίαπιστή στα οράματα της γενιάς των χίππις μένει φυσικά σε ένα αγρόκτημα, όπου η καθημερινότητα  δεν είναι αυτό ακριβώς που θα χαρακτηρίζαμε γιαγιαδίστικη!

10-meres-stin-trelogiagia

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.