Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Λούθηρος

1529MartinLuther

Η φετινή χρονιά είναι για τους Προτεστάντες σ’όλο τον κόσμο χρονιά του Λούθηρου. Μάλιστα στη Γερμανία η Ημέρα της Μεταρρύθμισης, στις 31 Οκτωβρίου του 2017 θα αποτελέσει για πρώτη φορά εθνική γιορτή.

Αυτή την ημέρα, πριν 500 χρόνια, ο Μαρτίνος Λούθηρος δημοσίευσε τις 95 θέσεις του διαμαρτυρόμενος κατά της παπικής εξουσίας. Έστειλε τις θέσεις του μαζί με επιστολές στις εκκλησιαστικές αρχές και σύμφωνα με τον θρύλο τις θυροκόλλησε στην εκκλησία του Κάστρου της πόλης Βίττεμπεργκ. Με την βοήθεια της τυπογραφίας που είχε ήδη διαδοθεί σαν τέχνη, οι θέσεις του εξαπλώθηκαν σ’όλη την Γερμανία.

Ο Λούθηρος, εκτός του ότι συγκρούστηκε με τον Πάπα και με τα συγχωροχάρτια του, είναι γνωστός επίσης και επειδή μετέφρασε την Καινή Διαθήκη από τα ελληνικά στα γερμανικά.

Οι Διαμαρτυρόμενοι σ’όλο τον κόσμο τον τιμούν φέτος με διάφορες συναυλίες, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.