Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μεγάλοι καλλιτέχνες της μουσικής αποτίουν φόρο τιμής στον Πικάσσο

20151105182332-picasso-art-artist-pablo

Ο Πάμπλο Πικάσσο (1881-1973) δεν χρειάζεται συστάσεις αφού είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ζωγράφους παγκοσμίως. Το έργο του έχει εμπνεύσει γενιές καλλιτεχνών διεθνώς  και σε όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι ο Πικάσσο ενέπνευσε και πολλούς καταξιωμένους μουσικούς που του απέδωσαν φόρο τιμής με ένα τραγούδι τους :

1. Το πολύ γνωστό “Pablo Picasso”, μια σύνθεση του Jonathan Richman  που ερμηνεύει ο David Bowie.

  1. “Beban por mí, beban a mi salud, ustedes saben que no puedo beber más” (Πιείτε για μένα, πιείτε στην υγειά μου, το ξέρετε ότι δεν μπορώ πια να πιώ), τα τελευταία λόγια του Πικάσσο ενέπνευσαν τον Paul McCartney να γράψει το «Picasso’s Last Words (Drink to Me)» που παρουσιάστηκε στο άλμπουμ Band on the Run (1973).
  2. «Guernica »Για τους  The Stones Roses (rock/alternative band του 1983 από το Manchester ) δεν ήταν μόνο η προσωπικότητα του Πικάσσο που τους ενέπνευσε. Στο κορυφαίο έργο του τη  Guernica ήταν αφιερωμένο το τραγούδι τους που κυκλοφόρησε το 1989.
  3. «Blue Period Picasso” Στην «μπλέ» περίοδο του ζωγράφου  αναφέρεται το τραγούδι του pop-folk trio Peter Bjorn and John  που κυκλοφόρησε το 2009. Στίχοι
  4. «Pablo de Málaga»  τιτλοφορείται το άλμπουμ- αφιέρωμα στον Πικάσσο,  που κυκλοφόρησε ο σημαντικός τραγουδιστής των φλαμένκο Enrique Morente το 2008.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.