Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Γράμμα στη δασκάλα

httpwww.bobinoz.comwp-contentuploads201506Writing.jpg

Αγαπητή δασκάλα,

δεν γνωρίζω το όνομά σας κι έτσι δεν ξέρω πώς να σας πω : Κυρία, Δεσποινίς, που ξέρεις μπορεί και Κύριε! Προσωπικά θα προτιμούσα να είστε Κυρία και κομψή σαν τη μαμά μου!  Ένα το κρατούμενο λοιπόν, που θα με μάθετε και εσείς στην αριθμητική!

Το καλοκαίρι μου το πέρασα πολύ όμορφα αλλά τώρα που πλησιάζει να ανοίξει το σχολείο έχουν όλοι βαλθεί να μου υπενθυμίζουν ότι τέλειωσαν τα ψέμματα, μεγάλωσα και θα πάω στο κανονικό σχολείο και να σοβαρευτώ επιτέλους! Σοβαρεύτηκα λοιπόν κι εγώ και επειδή έχω κάποιες απορίες ζήτησα από την μαμά μου να με βοηθήσει να γράψω αυτό το γράμμα, μιας και εγώ στο νηπιαγωγείο έμαθα μεν την αλφαβήτα αλλά λίγο τα μπερδεύω στο συνταίριασμα και δεν μου βγαίνουν σωστές οι λέξεις.

Για να είμαι ειλικρινής την ιδέα την έκλεψα από μια  ταινία την Μαίρη Πόππινς. Θα την γνωρίζετε την ταινία σίγουρα! Βέβαια εκείνο το γράμμα ήταν για την γκουβερνάντα και τα παιδιά θα περνούσαν μαζί της όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Ευτυχώς όμως και φαντάζομαι ότι θα συμφωνείτε μαζί μου τουλάχιστον σε αυτό, απ’ό,τι μού είπανε εμείς θα περνάμε μαζί πολύ λιγότερες ώρες!

Λοιπόν για να μην σας κουράζω γιατί θα’χετε και σεις τις δουλειές σας, εκτός από τα βασικά- να είστε γλυκειά και καλότροπη, να μην φωνάζετε πολύ και να είστε υπομονετική – δεν με νοιάζει να είστε όμορφη- έχω μερικές ερωτήσεις πρακτικής φύσεως :

Πώς θα με γνωρίσετε; Κι αν με μπερδέψετε; Να σας στείλω φωτογραφία καλύτερα; Αν ρωτήσατε στο νηπιαγωγείο την κυρία Ματίνα, που την κούρασα λίγο πέρυσι, να σας ενημερώσω ότι ψήλωσα το καλοκαίρι και επίσης έπαψα να τρώω τα νύχια μου.

Θα με αφήσετε να καθίσω με τον φίλο μου τον Τάκη; Είναι βασικό!

Θα έχουμε μπόλικη ώρα να παίζουμε; Αυτό είναι πολύ βασικό!

Θα πρέπει να έρχομαι κάθε μέρα στο σχολείο;

Θα κάνουμε προσευχή κάθε μέρα (αυτό είπε η γιαγιά να σας το ρωτήσω);

Όταν θα με μαλώνετε (σίγουρα θα με μαλώσετε κάποια στιγμή) τι τιμωρία θα μου βάζετε; Εδώ στο σπίτι δεν μου δίνουν γλυκό- κι εσείς έτσι τιμωρείτε;

Πώς θα με μάθετε να γράφω και να διαβάζω; Είναι δύσκολο; Θέλω να μάθω να διαβάζω γιατί μ’αρέσουν πολύ οι ιστορίες με τον Ηρακλή και τον Θησέα (μέχρι τώρα μου τις διαβάζει η μαμά που έχει αρχίσει να βαριέται, άσε που έχει όλο δουλειές)

Εχω αγωνία για όλα όπως επίσης έχω αγωνία να σας γνωρίσω. Θέλουν να σας γνωρίσουν και οι γονείς μου (και η γιαγιά). Εσείς;

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.