Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η βασίλισσα και τα βιβλία

IMG_0284

Στο βιβλίο του The uncommon reader, ο συγγραφέας Alan Bennett διηγείται μια φανταστική ιστορία με πολλά αληθινά στοιχεία. Η βασίλισσα της Αγγλίας ανακαλύπτει (χάρη στην μετακινούμενη βιβλιοθήκη της Πόλης του Ουεστμίνστερ και στον νεαρό Νόρμαν που εργάζεται στην κουζίνα του παλατιού της) ή ξαναβρίσκει την αγάπη της για τα βιβλία. Πρόκειται για ένα ευχάριστο και ελαφρύ –μεταφορικά και κυριολεκτικά, αν κρίνουμε από το πάχος του- βιβλιαράκι, από το οποίο παρελαύνουν διάφορα ονόματα της βρετανικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η βασίλισσα έχει γνωρίσει προσωπικά κάποιους από τους συγγραφείς ενώ ο Νόρμαν της συστήνει με τον δικό του τρόπο μερικούς άλλους, προτείνοντάς της να διαβάσει τα έργα τους. Κι έτσι, μέσω της λογοτεχνίας, αναπτύσσεται μια φιλική σχέση ανάμεσα στην βασίλισσα και τον Νόρμαν που όλο και πιο συχνά ανταλλάσσουν απόψεις για τους αγαπημένους τους συγγραφείς. Αλλά αυτός ο καινούριος… εθισμός της βασίλισσας αρχίζει να θεωρείται επικίνδυνος από τους ανθρώπους του παλατιού…

Τους συγγραφείς, κατέληξε γρήγορα εκείνη, ήταν ίσως καλύτερο να τους γνωρίζεις από τις σελίδες των μυθιστορημάτων τους. Οι συγγραφείς ήταν εξ ίσου πλάσματα της φαντασίας του αναγνώστη όσο και οι ήρωες των βιβλίων τους. Και δεν έδειχναν να πιστεύουν ότι τους έκανε κανείς χάρη με το να διαβάζει τα γραπτά τους. Μάλλον ήταν σαν να έκαναν οι ίδιοι χάρη στους άλλους με το να τα γράψουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.