Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο Χρήστος Δημόπουλος μας ταξιδεύει στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Υπάρχουν φιλανθρωπίες και «φιλανθρωπίες» και όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων πολλαπλασιάζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα πολύβουα bazaar,  τα απογευματινά τέϊα και οι επιδείξεις μόδας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή τους.

Ξεχωρίσαμε όμως μια περίπτωση που διαφέρει (ίσως γιατί διαφέρει και το σημαντικό έργο που επιτελεί ο πατέρας Αντώνιος). Με πρωτοβουλία των εκδόσεων «Ψυχογιός», ο Χρήστος Δημόπουλος αφηγείται σαν ένα παραμύθι, διασκεδαστiκό αλλά καi ψυχωφελές, την δημιουργία της «Κιβωτού».   Αλλά καλύτερα να αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει :

«Ενα μαγιάτικο πρωινό, συνάντησα τον πατέρα Αντώνιο στο γραφειάκι του. Με κέρασε χυμό και νόστιμα κουλουράκια και μου διηγήθηκε πώς ξεκίνησε πριν από χρόνια, τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για απροστάτευτα παιδιά, που την ονόμασε «Κιβωτό του Κόσμου». Όσα μου έλεγε εκείνο το πρωί, με τον απλό μα γλαφυρό του λόγο, γεννούσαν μέσα στο μυαλό μου εικόνες και ήρωες. Και σκέφτηκα πως η ιστορία του μπορεί να γίνει παραμύθι. Κι αυτό το παραμύθι κάποιος πρέπει να το γράψει. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το βιβλίο.

Μπορεί να μην είχαν αυτά τα ονόματα οι ήρωες, μπορεί κάποια λεπτομέρεια να άλλαξε, κάτι να ξεχάστηκε ή κάτι να προστέθηκε, μα η ουσία παραμένει : δεν είναι όλα τα παιδιά τυχερά σ’αυτόν το κόσμο, δεν γεννιούνται όλα μέσα σε αγαπημένες οικογένειες. Όμως, από κει που δεν το περιμένει κανείς, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Η Κιβωτός δεν είναι παραμύθι. Όσα διαβάσετε παρακάτω έγιναν στ’αλήθεια. Είναι η ίδια η ζωή. Μα μην ξεχνάτε πως συνήθως η ζωή είναι πιο μαγική και πιο απρόβλεπτη ακόμα κι από το πιο παράξενο παραμύθι».

Υ.Γ Τα έσοδα του εκδότη καθώς και τα δικαιώματα του συγγραφέα θα διατεθούν στην ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.