Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Angela Conner

Η Angela Conner είναι μια καταξιωμένη Αγγλίδα γλύπτρια που ζει στο Λονδίνο. Δημιουργεί μεγάλα έργα, τα οποία εκτίθενται σε διάφορες εκθέσεις παγκοσμίως και βρίσκουν τη θέση τους σε συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα «κινητικά» της γλυπτά έχουν σαν θέμα στοιχεία της φύσης όπως είναι το νερό, ο ήλιος, η βαρύτητα ή ο άνεμος. Συχνά πρόκειται για σφαίρες που θυμίζουν ίσως τα ουράνια σώματα ή καρπούς φρούτων. Η κίνηση αυτών των έργων κάνει τον θεατή να σταθεί και να τα παρατηρήσει με προσοχή, να υπνωτιστεί κατά κάποιο τρόπο παρακολουθώντας τα να στρέφονται μπροστά του σε αργούς ρυθμούς.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα γλυπτά της έχει τον τίτλο Wave (Κύμα) και είναι τοποθετημένο στο Park West του Δουβλίνου.

Η Angela Conner έχει φιλοτεχνήσει επίσης αγάλματα και μπούστα μελών της βρετανικής βασιλικής οικογενείας αλλά και άλλων διασήμων, όπως του ηθοποιού Λώρενς Ολίβιε και του Στρατηγού Ντε Γκωλ.

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης της, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.