Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι παθιασμένες εμμονές της Yayoi Kusama

Με μια νέα εμβληματική, διαδραστική εγκατάσταση η ακατάβλητη από το βάρος των χρόνων Yayoi Kusama μας εκπλήσσει και πάλι. Στο στόχαστρό της αυτή τη φορά δεν είναι οι διάσημες πιτσιλωτές κίτρινες κολοκύθες, ούτε τα φουτουριστικά δωμάτια με καθρέφτες αλλά  τα κόκκινα λουλούδια. Για την ακρίβεια, η παθιασμένη, εμμονική της αγάπη για τα λουλούδια, εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης- εγκατάστασης  Flower Obsession.

Στους χώρους της έκθεσης  στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια, στην Αυστραλία,  σε αυτή την εγκατάσταση εν εξελίξει,  ο επισκέπτης μπορεί να προσθέσει το δικό του λουλούδι έτσι ώστε η κάθε αίθουσα να γεμίζει μέρα τη μέρα με λουλούδια και  να αλλάζει συνεχώς μορφή έως ότου τα  πάντα να καλυφθούν με κόκκινα λουλούδια.

Ένα παιχνίδι; Ίσως. Ποιός είπε όμως ότι οι ενενηντάχρονοι δεν έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι;

Yayoi Kusama Γεννημένη στην Ιαπωνία το 1929, μετά από τις σπουδές της στις Καλές Τέχνες στο Κιότο έζησε στην Αμερική από το 1957 έως το 1973 όπου και κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση για το πρωτοποριακό με στοιχεία μινιμαλισμού και pop art  έργο της. Μετά την επιστροφή της στην Ιαπωνία, στο Τόκιο,  κατοικεί οικειοθελώς σε μια ψυχιατρική κλινική πολύ κοντά στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στο έργο της. Θεωρείται η σημαντικότερη εν ζωή καλλιτέχνις της Ιαπωνίας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.