Φαίδρα Σίμιτσεκ

Η Φαίδρα Σίμιτσεκ είναι η δημιουργός, εμπνεύστρια και διαχειρίστρια του P&I. Βιοχημικός με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, νυν μπλόγκερ, εξερευνά και αφηγείται τον πολιτισμό του χθες, του σήμερα και του αύριο σε όλες τις εκφράσεις του. Αγαπημένα θέματα: επιστημονική κουλτούρα, επιστήμη & τέχνη, επιστήμη & κοινωνία, νέες τεχνολογίες & κοινωνία, τέχνη, φιλοσοφία και design.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Marlykon

Η Μαρία “Marlykon” είναι μητέρα, νοικοκυρά και δασκάλα ξένων γλωσσών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Αγαπά εξ ίσου τα ελληνικά λαϊκά και τα ξένα ποπ και ροκ τραγούδια και παρακολουθεί, όσο περισσότερο μπορεί, τα μουσικά πράγματα. Γράφει στο P&I γύρω από τις σκέψεις της και τη γνώμη της γι’αυτά και συνοδεύει τα κείμενά της μ' ένα μοναδικό χιούμορ.

biologion

Ο Biologion γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Βιολογία. Προς το παρόν ασχολείται με τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Περιβαλλοντική Βιολογία και στον ελεύθερο χρόνο του αποτυπώνει την ομορφιά της Φύσης σε φωτογραφίες.

Ήρα

Η Ήρα Ζαννιδάκη είναι φωτογράφος. Εξερευνά με το ίδιο ενδιαφέρον τις παλαιότερες προσεγγίσεις και τις πλέον σύγχρονες δυνατότητες στον χώρο της φωτογραφίας. Κάθε εβδομάδα τιμά στο P&I τον καλλιτέχνη πίσω από τη φωτογραφική μηχανή και αποκαλύπτει έναν φωτογράφο που κατά τη γνώμη της ξεχωρίζει.

Μαριάννα Καραβασίλη

Η Μαριάννα Καραβασίλη είναι οικονομολόγος/ εργαζόμενη/ μητέρα. Παρατηρεί τους ανθρώπους και τα έργα τους.

Μίνα Καραγιάννη

Η Μίνα Καραγιάννη είναι Μουσειολόγος – Σύμβουλος Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στις Μουσειακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και αρθρογραφεί, επιλεγμένα, σε social media.