Is your thinking creative? Do you enjoy sharing your knowledge and widening your horizons? If yes, People & Ideas is for you. Simply be a reader or make one step further: participate and become a content curator or a content creator. With P&I, you follow, edit, create, experience and broadcast lifelong learning for everyone’s benefit.

(ΕΛ) Κουζίνα και επιστήμη

Sorry, this entry is only available in Greek.

Post a comment

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Για δείτε και το άρθρο αυτό http://on.ft.com/oxIb81.. Σε ένα κατάστημα στο Λονδίνο, ήρθε το υγρό άζωτο στην παρασκευή του παγωτού.

  • Για τη μοριακή γαστρονομία πρωτοάκουσα σε ενα ριάλιτυ Αγγλικό τύπου master chef, όπου ένας από τους υποψηφίους (ολίγον ψώνιο) είχε μανία με τη μοριακή μαγειρική. Δημιουργούσε αφρούς, χρησιμοποιούσε υγρό άζωτο και άλλα παρόμοια. Μου φάνηκε ενδιαφέρον αν και κάπως εξεζητημένο. Πάντως η μαγειρική ως χημεία έχει πολύ ενδιαφέρον. Αυτό το κόλπο με το σουφλέ θα το δοκιμάσω!

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Έχεις δίκαιο για το εξεζητημένο αλλά τελικά νομίζω ότι το νόημα είναι να προσπαθεί κανείς να καταλάβει γιατί κάνει κανείς συγκεκριμένα κάτι και όχι κάτι άλλο… Έχω εδώ ένα βιβλίο του Γάλλου Herve This και αν πετύχω ένα ωραίο κόλπο θα το γράψω εδώ. Π.χ.βλέπω “πώς πρέπει να βράσεις τα μακαρόνια” και “πως το αλάτι αλλιώνει τη γεύση”. Καλό βράδυ!

Share your thoughts

You like this article? Tell us your opinion.